Rock Village 2019

Rock Village 2019

Easily customize your share description with the Shindig theme!

About festival

spomenik-bobu-marlijuRockvillage je dvodnevni muzički festival koji se, još od 2005. godine, svakog avgusta, tradicionalno organizuje u srcu Banatskog Sokolca – malog sela u Južnobanatskom okrugu, u Vojvodini. Srce ovog sela predstavlja dvorište osnovne škole „Jovan Sterija Popović“, koje se, za vreme trajanja festivala, pretvori u pravu metropolu koja iz godine u godinu prima sve veći broj posetilaca, dok samo selo broji tek 366 stanovnika.

Rockvillage je festival koji uglavnom populariše rock, reggae, blues, kao i funk muziku, ali ne beži ni od elektronskog zvuka.
Na Rockvillage-u ćete uvek moći da čujete raznovrsne izvođače. Od onih najpoznatijih, pa sve do onih mnogo manje afirmisanih, koji maltene svoje prve muzičke korake, na naše veliko zadovoljstvo, prave zajedno sa nama.
Ono što Rockvillage čini jedinstvenim festivalom u Srbiji jeste pre svega činjenica da je svake godine, bez izuzetka, ulaz tokom oba dana trajanja festivala besplatan.

Takođe, o Rockvillage-u se uvek priča i kao o festivalu u okviru kojeg je 2008. godine podignuta statua Boba Marlija, prva u Evropi i to upravo u školskom dvorištu u kojem se festival održava.
Legenda kaže da ne postoji posetilac, a ni izvođač koji je posetio Rockvillage, a da se nije slikao pored ove statue 🙂
Kamp koji se organizuje u okviru festivala je, takođe, besplatan, a redovne posetioce svake godine čine i velike grupe bajkera.
Tokom oba dana festivala, aktivna su dva stage-a.
Prvi, veliki – Main Stage
i drugi, manji – Sound System Stage, rezervisan za ljubitelje elektronskog i drugog zvuka za koji su zaduženi razni DJ-evi, od kojih su neki već postali i rezidenti festivala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *