Cardinal Point – 13. avgust 2016.

Sastav nastao početkom 2012. godine u Vranju. Posle definisanja žanra u istoj godini, bend nastupa na scenu pod imenom GodDamn i počinje sa autorskim radom. Pravac autorskih pesama može da se okarakteriše kao “southern/heavy rock”.

Od nastupa izdvajaju: ovogodišnji EXIT festival, Beer Fest (2015), Kapana Fest (Bugarska, Plovdiv) – 2016, Šumadija Fest, Revolution Fest (Makedonija, Kumanovo), Taksirat (Makedonija, Skoplje), Drugom stranom festival, Balkan Street festival; a od takmičarskih festivala i osvojenih nagrada na: Jelendemo Fest, Zaječarska Gitarijada, Gitarijada Ratkovo, Reload Festival, Belgrade Demo Fest, DAN D festival i još mnogo drugih festivala i nastupa u regionu.

Kako bi sve podigli na viši, ozbiljniji i profesionalniji nivo, usleg brzog nastanka novih bendova u svetu sa istim ili sličnim imenom, odlučili su da promene ime u „Cardinal Point” direktno ukazujući na njihov žanr, stil i prkosno ponosan stav o njihovom geografskom položaju.

Snimili su svoj debi album koji je izašao 25. septembra 2015. godine, za izdavačku kuću „Nocturne media”, pod nazivom “Spit On Trust And Reliance”, koji sadrži 11 pesama + bonus track (LP – 54 min).

Album se našao među 40 najboljih u regionu, a kao debi album proglašen za najbolji u regionu za 2015. godinu.

Pored fizičkog izdanja, album je dostupan preko svih digitalnih download/streaming servisa kao što su Amazon, iTunes, Deezer, Spotify, YouTube i drugi.

U sastavu albuma je: CD, knjižica sa tekstovima, poster i stiker.